Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

Με επιστολή του προς τον διοικητή του ΙΚΑ, ο Αν. Υπουργός ΠΕ.Κ.Α και Βουλευτής Ν. Λέσβου κ. Ν Σηφουνάκης τον ενημερώνει για τις μεγάλες καθυστερήσεις που σημειώνονται στη Μυτιλήνη σε ό,τι αφορά στην εξυπηρέτηση των πολιτών (ασφαλισμένων του ΙΚΑ και άλλων ταμείων) που πρέπει να εξετασθούν από την επιτροπή ΚΕΠΑ του ΙΚΑ, για ζήτημα αναγνώρισης αναπηρίας κλπ.

Τονίζει ότι από τον περασμένο Νοέμβριο, που ξεκίνησε η εφαρμογή του νέου θεσμού, ήλθαν στην Μυτιλήνη μόνο δύο φορές τα μέλη της Επιτροπής ΚΕΠΑ, υπάρχει όμως τέτοια συσσώρευση αιτήσεων, που δεν εξυπηρετούνται οι ενδιαφερόμενοι. Όπως με πληροφορούν κάθε φορά που έρχονται τα μέλη της επιτροπής εξετάζουν περίπου 15 περιπτώσεις, αριθμός ελάχιστος, αν υπολογίσει κανείς , ότι απ’ τον Ιούνιο του 2011, εκκρεμούν περισσότερες από 500 αιτήσεις στην επιτροπή. «Από τον Φεβρουάριο ’12, η επιτροπή ΚΕΠΑ πληροφορούμαι ότι έρχεται στη Μυτιλήνη ανά δεκαήμερο.

Αντιλαμβάνεσθε νομίζω ότι με αυτόν τον ρυθμό, είναι αδύνατη η εξυπηρέτηση τόσων ενδιαφερομένων (ασφαλισμένων, πολλών ταμείων, δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων κ.α.)» συνεχίζει στην επιστολή του ο κ. Σηφουνάκης. Και, κλείνει με την παράκληση το ΙΚΑ να επιληφθεί κατά προτεραιότητα του ζητήματος, που αφορά βέβαια και την Λήμνο, όπου εκεί δεν έχει μεταβεί και συνεδριάσει ακόμη η Επιτροπή του ΚΕΠΑ , ούτε μία φορά.

Ζητά ακόμη για την εξυπηρέτηση των απομακρυσμένων νησιών (όπως είναι η Λέσβος και η Λήμνος) τα μέλη της επιτροπής ΚΕΠΑ να προγραμματίζεται ή να μεταβαίνουν συχνότερα ή να παρατείνουν την παραμονή τους, ώστε να επιλαμβάνονται περισσοτέρων περιπτώσεων.